Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Нуждае ли се кучето ви от дрехи?

Нуждае ли се кучето ви от дрехи?

Нуждае ли се кучето ви от дрехи?

Симпатични кученца, облечени в красиви елечета при разходките си навън през зимата, предизвикват усмивки и умиление у хората наоколо. Те изглеждат наистина като от модния подиум, докато разхождат модерните си дрешки. Причината да изглеждат толкова добре е, че се чувстват комфортно в студа.

Когато е студено, а в дома ви е уютно и топло, вашият домашен любимец може да откаже разходката навън, както и да не иска да остане навън, докато задоволи физиологичните си нужди. В такива моменти дори скептично настроеният стопанин разбира, че кучешките дрехи не са модни приумици, а необходимост.

Нуждае ли се кучето ви от дрехи? Ако се сгушва под одеялото или до възглавницата, свива се на топка и дори трепери, това едва ли е защото е болен.

Нежеланието да си играе на улицата и непрекъснатите опити да се прибере по-скоро у дома също са индикация, че му е студено. Ако прибавим и факта, че дребните породи с къса козина или без такава, изпитват чувство на студ, картината за стопанина става съвсем ясна. Кучето се нуждае от дрехи.

Издокарването на симпатичния домашен приятел с всевъзможни шапки, герданчета и труфила не са необходимост за самото животинче, а задоволяват някакви вкусове на неговия собственик. Елечетата и топлите кожухчета са това, което трябва за зимните условия навън.

Купуването на дрехи за куче е събитие, съпроводено с много положителни емоции за семейството, но самото приучване на четириногия ни приятел да бъде обличан, е нещо съвсем различно.

Най-често е нужна упоритост и постоянство, докато нещата започнат да се случват без драми. Правилната тактика е кученцето да бъде приучено от малко да носи дрешки. В ранната си възраст то приема всичко като игра и по-лесно ще свикне с тази новост.

Нуждае ли се кучето ви от дрехи?

Първата дрешка трябва да бъде внимателно избрана. Условието е да е лесна за слагане. Добре е да е подобна на наметалата, те се слагат най-безпроблемно. В никакъв случай не трябва да бъде тясна.

Ако усети дискомфорт, кучето ви няма да позволи да му облечете нищо. Чак когато привикне с усещането да има нещо на гърба си, може да се премине към блузки и пуловерчета, които се обличат през главата.

Самият процес на слагане на дрехата трябва да бъде бавен и внимателен. Припряното действие ще осуети опита със сигурност. Възможно е не само да уплашите своя любимец, но и да стане агресивен.

След като вече сте завършили успешно обличането, не забравяйте да възнаградите своя питомец с кучешки лакомства. Това ще го направи по-склонен да ходи облечен, подобно на своя стопанин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest