Miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Как да се справим с лаещо куче

Как да се справим с лаещо куче

Лаещо куче
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Да имаш куче за домашен любимец може да бъде истински празник, защото четириногият приятел на човека ще направи живота вкъщи по-вълнуващ, весел и смислен. Но присъствието му често е съпроводено от една неприятна страна - то има навика да лае, особено в дома.

Най-грешната тактика срещу досадния монотонен звук е да му се крещи. Има вероятност добродушният ни приятел да го приеме като покана за дуетно изпълнение, към което веднага ще се присъедини.

Кучето лае по различни причини, затова трябва да се открие за какво конкретно става въпрос и да се спре терорът над обитателите на дома и съседите.

Лаене с цел опазване на собствената територия - когато домашният любимец лае на тези места, където прекарва най-дълго, той брани своята територия. Звуците, които издава, са по-приглушени, а животното е напрегнато. В такива ситуации трябва да се премахнат дразнителите - други животни или издаващи шум уреди.

Ако лаенето на кучето е по време на разходка, може да се успокои с лакомства. Ако лае по себеподобни по време на пътуване с колата, може да се вози на задната седалка в клетката си. Може да му се отвлече вниманието с друг шум - от ключове или дрънкане на монети.

Лаене за поздрав - това се случва, когато дойде непознат човек на гости. Ако вашият питомец видимо показва задоволство от посетителя и върти опашка, той казва, че е доволен от новата компания. За да бъде по-спокойно при идване на непознати, може да го приучите да седи по-далече от вратата, когато имате посетители. Вниманието му може да се отвлече с любим предмет, който да му се даде точно преди влизането на нови хора.

Кучето може да лае, ако иска да излезе на разходка

Лаене за внимание - ако кучето се върти наоколо и лае силно, а не е гладно или жадно, със сигурност настоява да се занимавате с него. Начините за противодействие са няколко. Може да бъде игнорирано напълно и това да го откаже от намерението му. Може да се изпълни желанието му, като преди това то донесе своя играчка и изпълни командата Седни. Така ще заслужи наградата, за която настоява.

Лай за присъединяване към съседските кучета - едва ли някой от косматите четириноги може да остане спокоен, когато чуе съседските или уличните себеподобни да огласят улицата. Тогава е добре да изчака у дома, докато лаещото войнство се оттегли. Може да бъде разсеяно с кучешка храна, кучешки лакомства или игри. Външният шум може да се неутрализира и с музика.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest