miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета»Разкриха коя е най-хапещата порода кучета

Разкриха коя е най-хапещата порода кучета

Разкриха коя е най-хапещата порода кучета
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Кучетата са най-добрият приятел на хората и всеки, който има куче, ще го потвърди. Освен това кучето е интелигентно животно, общително е и се привързва лесно, затова общуването с него е много лесно и приятно.

Все пак кучетата имат и някои не много приятни, даже опасни страни. Една от тях е това, че могат да хапят и нерядко използват зъбите си, когато се почувстват застрашени, ако са гладни или бъдат подразнени.

Ухапванията от кучета не са рядко явление и хората съвсем основателно се боят да не бъдат ухапани при среща с куче. Дори са правени изследвания коя порода кучета най-често хапе.

Националната киноложка асоциация в Русия е направила такова проучване и е предоставила данните на информационните агенции за сведение на хората.

Коя е породата, която най-често хапе руснаците?

дакелът е на-хапещата порода куче

Очакванията на хората са това да бъдат породи, които се смятат за агресивни, както и едрите породи кучета. Това предположение идва от заплашителния вид, който имат големите кучета. Едрите им зъби вдъхват страх и очакването е те да бъдат агресивни и опасни.

Колкото и странно да изглежда, породата, която най-често хапе, е дакелът. Дакелите са дребна порода и принадлежат към така наречените стайни кучета, които се смятат за безобидни.

Явно усещанията на хората в този аспект са напълно погрешни. Дребните кученца, които се отглеждат масово в апартаментите, хапят по-често от другите породи. Дакелите са рекордьорът в това отношение. Те хапят най-често както хората, така и други животни. Още по-изненадващо звучи фактът, че дакелите оглавяват тази неприятна класация от цели 15 години.

Как да се прекрати неприятната тенденция дакелите да хапят хората?

Всяко куче подлежи на дресировка и възпитание. Този биологичен вид е податлив на такова въздействие и работата по обучението на кучета е много по-лесна, отколкото на другите животни. Този факт трябва да се използва, за да се работи с агресивно настроените екземпляри и те да бъдат приучени да не нападат хора или други животни.

Има създадени школи за обучение на кучетата, както и на стопаните им как да реагират при такива прояви на домашните любимци. Те са много популярни и затова всеки стопанин на агресивен дакел трябва да използва услугите им.

Ако все пак искате да си вземете кученце, разгледайте нашите обяви за различни породи кучета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest