Miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Как да научим кучето да спи само?

Как да научим кучето да спи само?

спящ френски булдог

Кучетата по природа живеят на глутници. Затова когато решите да направите четириног част от семейството си, то инстинктивно ви приема за част от тази глутница. Обичайно поведение за тези животни е да спят заедно, като по този начин те се пазят едни други в случай на неочаквано нападение от злосторник.

Знаейки това, не е учудващо, че кучето ви иска да е максимално близо до вас през нощта. И ако някои стопани нямат нищо против подобно поведение, други не желаят да делят възглавницата с любимеца си. В следващите редове вижте как да научите кучето си да спи само:

Независимо каква е причината да не желаете да делите леглото си, важно е да научите вашето куче къде е неговото място за сън. Добре е да започнете с някакъв вид кутия или легло за кучета, като го поставите където според вас ще е най-удобно за самото животно.

По принцип кучетата търсят малки и уютни пространства, където да се свият. В тяхното съзнание това означава сигурност. Леглото или кутията имитират именно „гнездото“, което те биха си направили в природата.

Важно е това пространство да побира кучето и да се погрижите, че то има място да се изправи и настани удобно. Когато за първи път показвате на животното това място, направете го по начин, който няма да го стресира. Например, осигурете достатъчно мекота на дъното с помощта на възглавници и сложете няколко лакомства. Оставете кучето само да се запознае с обстановката.

място за спане на куче

Когато кучето се настани, го оставете само в стаята. Първо за няколко минути, впоследствие увеличете времето. Не ограничавайте достъпа му до тоалетна, особено ако е кутре, защото това може да стресира животинката. Също така е важно, ако покривате по някакъв начин леглото, да се уверите, че има достатъчно въздух. Може да оставите и малко одеяло за по-голям комфорт.

Разбира се, ако сте сигурни, че кучето няма да се качва върху леглото ви, може да му позволите да спи на пода във вашата спалня. Все пак е добре да се научи на командата „Лягай“, за да може да се насладите на спокоен сън, както и "Долу" в случай, че се качи на леглото ви без ваше позволение.

Бъдете стриктни, защото ако понякога го пускате да се качва на леглото, това ще го обърка. Това са най-елементарните начини за научите кучето да спи само.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest