Miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Как се дресира Джак Ръсел?

Как се дресира Джак Ръсел?

Джак Ръсел Териер
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Отглеждането на куче никога не е лесна работа. Особено когато става дума за неговата дресировка. Именно в този аспект новите стопани на четириноги приятели срещат най-много трудности. А когато това куче е от породата Джак Ръсел Териер, нещата придобиват съвсем друг вид и възпитанието на животното се превръща в истинско предизвикателство. Как се дресира Джак Ръсел?

Тези кучета са изключително енергични и трудно се уморяват. Това прави обучението на Джак Ръсел още по-трудно. Все пак, не се отчайвайте, защото задачата не е непосилна. Подготвили сме ви добри съвети.

При Джак Ръселите няма два еднакви случая. Някои индивиди се поддават на обучение по-лесно от други. Както казахме тези животни винаги носят със себе си възможността да направят поне една беля.

Затова - ако искате да запазите дома си здрав и да си осигурите спокойствие, ще се наложи да се заемете с дресировката на кучето от ранна възраст. Добре е това да започне още с взимането на кученцето в дома ви, дори и да имате желание единствено да му се радвате по цял ден. Ако направите това и съчетавате с множество разходки шансовете са, че ще сте щастлив стопанин с добре възпитано куче.

Джак Ръселът е сред умните кучета. Учи се бързо на кучешки команди и забрани, но в същия момент лесно може да надхитри по-неопитния стопанин. Затова заложете на по-строг режим, като все пак поощрявате животното за всяка правилно изпълнена команда. Важно е и да не се поддавате на опитите му да ви спечели с миловидния си вид.

Дресирането на Джак Ръсел не е толкова трудна задача

Обучението под формата на игра е препоръчително за дресирането на Джак Ръсел. Съчетано с различни кучешки играчки и много тичане, то ще даде резултат. Можете да провеждате тези тренировки и в среда с други кучета. По този начин вашият любимец, ще може да взима пример от другите и това ще ускори процеса.

Πocлeдoвaтeлнocттa в тяxнoтo oбyчeниe e oт ĸлючoвo знaчeниe. Kyчeтo щe ce oпитa дa ви cпeчeли cъc cвoя чap, нo нe ce зaблyждaвaйтe.

Kyчeтaтa ca в cъcтoяниe дa нayчaт paзлични игpи и ce oтличaвaт c нeвepoятнa лoвĸocт и ум. Te ca cмeли и интeлигeнтни четириноги приятели. Въпреки това, заради буйния нрав, нeoбxoдимa е oтгoвopнocт и пocлeдoвaтeлнocт, ĸoгaтo paбoтитe c тяx.

Ако желаете да си вземете кученце от тази порода, рагледайте нашите обяви за джак ръсел териер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest