miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Как се възпитава Лабрадор

Как се възпитава Лабрадор

ХрисиХриси
Новак
5625
Възпитание на Лабрадор
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
43.00 лв.
Виж ››

Лабрадорът е една от най-предпочитаните, красиви, дружелюбни и спокойни породи кучета. Той притежава благ нрав, заради който е прекрасен приятел на всяко дете.

Много семейства отглеждат в домовете си Лабрадор. Освен че се разбира и приема всички членове на семейството, кучето се отнасят добре и към други животни. Няма проблем да съжителства с тях.

Като всяка порода кучета, Лабрадорът има своите отличителни черти, както и неговата дресировка. Ето как трябва да подходите при възпитаването на тази чудесна порода домашни любимци.

Ако смятате да си вземете Лабрадор, добре е да го направите, докато е още бебе. Когато е малко, кученцето се обучава по-лесно. От важно значение е да го накарате да привикне към заобикалящата го среда. Да не се страхува от ежедневните ситуации навън, да приема шума спокойно.

Според количеството време и усилия, които имате възможност да вложите в обучението на Лабрадора, бихте могли да го научите на редица команди и трикове. Като за начало, започнете от елементарните – Ела и Седни.

Добре е да подкрепите дресурата на Лабрадор с жестове с ръце. Щом извикате кучето, то трябва да дойде, а когато му кажете да седне – да стои неподвижно, дори и след като му обърнете гръб. Това се получава след няколко тренировки. Важно е да проявите търпение. Кучетата са много умни, просто се нуждаят от време, за да възприемат онова, което им казвате.

Обучение на Лабрадор

Друга характерна команда е Дръж – хвърляне на топка или друг предмет, който кучето да хване и донесе обратно при вас. Това е и чудесна игра за двама ви.

Лабрадорите не са капризни кучета. Те се нуждаят от грижа и любов, и в замяна дават същото. Може да научите кучето си да изпълнява всяка команда, стига да започнете да се упражнявате с него, докато още е малко.

Ако бъдете постоянни в дресирането на Лабрадора, скоро ще се радвате на положителни резултати. Може да приложите и трика с кучешко лакомство, но не прекалявайте с наградите, защото тази порода има склонност към напълняване и доста добър апетит, все пак здравето на кучето ви трябва да е на първо място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest