Miau.bg»Статии»Мъници»Морски Свинчета»Какво обичат морските свинчета

Какво обичат морските свинчета

Морските свинчета обичат зелении
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Морските свинчета са едни от най-предпочитаните домашни любимци заради спокойния си нрав и лесното отглеждане. Те не са претенциозни, не създават проблеми, но все пак трябва стопанинът да е запознат с това какво обичат тези миниатюрни животинки, за да бъде улеснен в отглеждането на своя домашен приятел.

Ето и нещата, които морското свинче обичат:

Любима храна на морските свинчета

Както всички живи същества, морските свинчета обичат храната. Не бива да се бъдат сравнявани в това отношение със своя съименник, защото те нямат нищо общо, както по отношение на своята същност, така и по отношение на хранителните си предпочитания.

Морските свинчета обичатзелена храна - задължително ядат сено или трева, зелении - особено харесват зелените листа на спанака, лапада, къдравото зеле и марулята. Обичат да хапват и плодове, но трябва да се внимава с тях, защото имат деликатни стомахчета.

Къщичка за морски свинчета

Морски свинчета

Морските свинчета обичат да се крият в къщичката си. Те са страхливи животинки и лесно изпадат в паника. Тяхната клетка е укритието им и те моментално се скриват вътре, ако им се стори, че има опасност за тях. Тъй като обичат да се чувстват в безопасност, трябва клетката им да се застеле със слама, за да може малкият плашлив домашен любимец да се крие в нея.

Играчки за морски свинчета

Морските свинчета обичат играчките. Те се забавляват с тях, както и децата, но заедно с това играчките изпълняват и други функции. Като ги гризат, морските свинчета регулират с тях големината на зъбите си. Зъбите на този гризач растат през целия живот и ако не се регулират, може да стигнат до мозъка им. За играчка може да послужи и храната им - морковче, ябълка и други.

Любими дейности със стопанина

Морско свинче

Морските свинчета много обичат да ги четкат и сресват от време на време. Според породата това може да се прави само с четка или с четка и гребен. Независимо от средствата, ползвани за ресане, морското свинче ще е винаги доволно. Това е и начин за общуване със стопанина, а този домашен любимец също се привързва към хората, които се грижат за него, разпознава гласовете на стопаните и обича да общува с тях.

Малкото симпатично зверче обича тихата, спокойна реч, ласкавото отношение и внимателното поведение спрямо него. Харесва му да седи на скута на стопанина си, когато той леко го гали по главичката и му говори ласкаво и успокоително. Обичат и да се разхождат извън клетката, ако са напълно сигурни, че не са застрашени.

Ако си търсите такъв мъник, вижте обяви и цени за морски свинчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest