miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Любимите занимания на котките

Любимите занимания на котките

ХрисиХриси
Новак
5624
Играта с кълбета е сред любимите занимания на котките

Котките са любимци с характер и който си има такава вкъщи, го знае много добре. Те са гальовни, обичливи, мили, но понякога и малко отмъстителни, ако ги ядосаш... Е, пак си ги обичате, нали? А, какво обичат да правят най-много тези пухкавелки? В тази статия ще споделим с вас любимите занимания на котките. Запознайте се с тях, за да знаете как да зарадвате своя домашен любимец и направите грижата за котката си по-пълноценна.

Сред любимите занимания на котката ви приятели несъмнено попадат храненето, спането и игрите. Котките не понасят да не им обръщате внимание. Според тях хубаво би било да ги обгрижвате непрекъснато.

Ако случайно загубят интереса ви, бързо привличат погледа ви с мяукане, някоя беля или като директно се настанят в скута ви. Предлагаме ви няколко идеи за игри, с които забавлението им е гарантирано. Какво обичат котките?

Намерете им кутия. Котките обичат да си играят с кутии – малки или по-големи. Може да спят в нея или да си играят. Ще се учудите на забавлението, което ще си създаде котката при вида на една или няколко кутии.

Прочутата игра на котка и мишка, когато в ролята на мишлето влиза лазер, е също едно от любимите занимания на тези сладурчета. Вземете си мини лазерче, което може да събуди любопитството и на най-големия непукист сред котките. Обичат да гонят светеща точка и нямат умора.

Простичко удоволствие за котките са шумящите торбички. Те могат цял ден да гонят пликчетата из цялата къща. Това е доста интересна играчка, с която лесно може да снабдите вашия любимец.

Прословутото кълбо от прежда, което е и първата асоциация, която човек прави, щом стане дума за котки.

Да, пухкавите животинки обожават да се оплитат и да развиват кълбета, така ако имате коте, вземете му поне едно кълбо. Бъдете сигурни, че ще го направите много щастливо.

Друга идея да забавлявате любимеца, а и себе си, е с топчета за пинг-понг. Ще се получи страхотна игра и приятно развлечение за животното. Може да я пращате да го гони, да ѝ го хвърляте и да създадете ефекта на бумеранга, запращайки топчета в стената или друга плоска повърхност.

Освен съня и храната, котката се нуждае и от приключение. Ето, че може да ѝ създадете такива изключително лесно. Вече разбрахте кои са любимите занимания на котките и можете да изненадате своята рошава любимка. Тя, от своя страна, ще ви се отблагодари с много любов и по-малко бели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest