miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Имат ли чувства кучетата?

Имат ли чувства кучетата?

ХрисиХриси
Новак
5625
Кучетата имат емоции
Бутилка за пиене на вода за кучета-14%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
18.92 лв.
Виж ››

Палетата си приличат по изключително много неща с хората и емоциите на кучетата са едно от тях. Те са безкрайно любвеобилни и лоялни и да, определено изпитват любов и уважение към своите стопани. Кучетата създават силна емоционална връзка със своите господари и те наистина се превръщат в техните най-добри приятели.

Щом стопанинът е щастлив, кучето също се радва, а когато е тъжен, то също е унило. Кучетата усещат настроението и емоциите на човек и ги съпреживяват с него. Кучетата изразяват чувствата си по един или друг начин.

Близането – характерното облизване на четириногите приятели е знак за радост, щастие и нетърпение. Могат да ви оближат, когато ги нахраните, когато си играете с тях, когато ги наградите или когато се приберете вкъщи. Ако не ви вижда дълго време, животното се натъжава и ви чака да се върнете с нетърпение. Кучето ближе и когато иска да излезе на разходка, когато му се играе, но и също когато се почувства тъжно и има нужда от внимание и прегръдка.

Гоненето на опашката – няма как да не сте забелязали, че от време на време, домашният ви любимец си играе сам, гонейки опашката си. Прави го, защото му е скучно. Така се забавлява. Разбира се, причина за това поведение на кучето може да е и някакъв проблем, като наличието на бълхи например.

Бягането след коли – това може да се случва по две причини: или му се играе и се забавлява, или шумът от превозните средства го дразни и го прави, за да се успокои. Трябва да му помогнете да свикне с колите, ако изпитва непоносимост към тях. Може да го разхожда по оживени улици с повече шум.

Емоции при кучетата – когато едно куче се чувства добре, щастливо е и се радва, то върти опашка, може дори да лае, ближе стопанина си, играе си с него. Когато, обаче, ви е обидено, то ще се отдръпне, ще страни от вас. Езикът на тялото на кучето няма как да остане незабелязан.

Ако е тъжно, ще скимти, вие, ще се свие на топка в някой ъгъл. Тези неща са характерни и при глад, страх, болка. Така привличат вниманието ви и ви казват, че нещо не е наред.

Кучето е радостта, която ви чака вкъщи и която кара всички неприятности и проблеми да изчезнат. Приятелче, което ще ви изслуша и винаги ще бъде до вас и ще ви обича!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest