Miau.bg»Статии»Птици»Папагали»Какъв вид папагал да си взема?

Какъв вид папагал да си взема?

Папагалът жако е чест избор сред любителите на птици

Всеки, който си задава въпрос: Какъв вид папагал да си взема, вече е отговорил на другия важен въпрос. А именно: Имам ли условия, възможности и увереност, че ще се справя с отглеждането на папагал като домашен любимец? Такъв човек би трябвало да е наясно и с факта, че папагалите живеят много по-дълго от повечето домашни любимци, от 20 до 50-60 години и е практика папагал да се предава между поколенията в едно семейство.

Ако желанието да с вземе папагал за домашен любимец надделява над осъзнаването за отговорностите и трудностите пред това начинание, значи остава да се избере вида папагал, който ще създава радост за цялото семейство. Вижте по-долу най-известните видове папагали и обмислете кой от тях да си вземете!

Вълнист папагал

Тази птица е изключително красива. Притежават пъстра и наситена окраска, тялото им е светлозелено или в нежните светли тонове на синьото, а оперението им е запомнящо се заради черните ивици, които контрастират на останалите цветове. Това дребно птиче се отличава и с отлични говорни способности, то е от големите дърдорковци между папагалите.

Жако

Жако е известен папагал

Този вид папагал е също много търсен и разпространен за домашен любимец. Той е сравнително тиха птица, за разлика от други представители на вида и е подходящ домашен любимец за апартамент. Тези папагали са известни още като Африкански сив папагал. Живеят средно 50-60 години, тялото им е сиво на цвят, с бели ивици покрай очите, с черен клюн и червена опашка. Ненадминати са по възпроизвеждането на речта на човека в най-голяма точност. Има обаче немалко случаи, когато жако не проговарят дори дума през живота си. Това се дължи на индивидуалните особености на всяка птица и начина, по който протича отглеждането на папагала.

Розела

Пъстрата розела е много красива, защото носи повечето цветове на перата си. Тя е много подвижна, интелигентна и бързо възприемаща птица и лесно може да се научи да говори. Нуждае се от много внимание, играчки и забавления, защото е общителна и социална птица.

Лори

Това са най-пъстрите папагали измежду всички видове. Издават високи пронизителни звуци, много шумни са дори когато се хранят, затова отглеждането на Лори в апартамент не е добра идея. Ако се отглежда като домашна птица, трябва да се има предвид и това, че храната му е специална и това трябва да се има предвид.

Ара е сред най-популярните папагали

Какаду, Ара и Амазона са други видове папагали, които могат да бъдат успешно отглеждани като домашни любимци. Всички видове се нуждаят от много внимание, отделено за тях време за игри и общуване от страна на стопаните и разнообразна храна.

Ако си търсите пернат приятел, разгледайте тези обяви и цени за папагали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest