Miau.bg»Статии»Кучета»Здраве на Кучето»Как да изчистим кучето от бълхи

Как да изчистим кучето от бълхи

кученце с бълхи
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Бълхите живеят от кръвта на бозайници и птици. Има много различни видове от тези малки паразити. Въпреки че някои могат да живеят от кръвта на повече от един бозайник, много от тях са специфични и се приспособяват само към един. Няма бълхи, които са се специализирали към хората и ние сме податливи на повече от един вид. Бълхите на вашия домашен любимец също могат да ви нападнат, а те са потенциални разпространители на различни заболявания.

Точно и затова трябва да се отървете от паразитите веднага след появата им по козината на вашето куче.

Започнете с обикновена баня. Вана с всичко, което прави пяна, ще убие бълхите при кучето. Хубаво намокрете козината на любимеца си и след това оставете пяната да престои за няколко минути. Изберете органичен шампоан, който не съдържа сурови сулфати.

Можете да отървете кучето от бълхи и с помощта на ябълков оцет. Той помага да се балансира рН на вашето куче, а бълхите не харесват тази промяна. Оцетът създава кисела среда извън тялото, но балансира алкалността вътре. За да направите изплакването, смесете 4 части топла вода с 6 части ябълков оцет в бутилка с пулверизатор.

Добавете 1/4 чаена лъжичка морска сол и разклатете добре. След това напръскайте обилно кучето, като обърнете специално внимание на корема. Внимавайте да не напръскате очите. Като допълнителна превантивна мярка добавете малко ябълков оцет в храната на кучето си всеки ден.

изчистване на бълхите от кучето

След банята (и след като козината изсъхне), разрешете козината на кучето с гребен против бълхи. Това ще помогне да се премахнат всички останали бълхи и да се премахнат мъртвите паразити от козината на любимеца ви. Сресвайте го поне два пъти седмично.

След като избавите кучето от бълхите, трябва да сте сигурни, че сте премахнали паразитите и от дома си. Всички одеяла, кучешки легла, възглавници и кърпи, с които животното е имало контакт, трябва да бъдат изпрани. Поставете ги по възможност в сушилнята за 10-15 минути, за да сте сигурни, че сте се отървали от яйцата на бълхите.

Почистете основно с прахосмукачка всеки сантиметър от килима си. След като престанете с чистенето, се отървете от торбичката или измийте добре кутията на прахосмукачката.

Почистете с парочистачка мебелите си, като потърсите професионална помощ.

Можете да използвате и традиционни средства за борба с бълхите, като специални шампоани, пудра или капки, но за целта се консултирайте предварително с ветеринарен лекар за точната дозировка и правилния начин за употребата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest