Miau.bg»Статии»Котки»Размножаване на Котки»Ето как котките показват любовта си

Ето как котките показват любовта си

Котка
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Хората, които имат щастливата възможност да споделят живота си с котка, знаят, че домашният любимец изразява съзнателно своята привързаност.

Без значение дали го прави чрез мъркане, ближе ръката на стопанина си, гушка се и търка нежно главицата си, котката си държи така, защото по този начин изразява специалната връзка, която има с любимия човек.

Този, който се грижи за нея. Митът, че котките не се привързват към хората, че обичат дома, където живеят, но не и стопаните си, е погрешен.

Макар да не изразяват любовта си шумно и настоятелно, те имат много начини да покажат, че обичат тези хора, с които споделят дома. Вижте как котките показват любовта си и се уверете, че вашето пухкаво другарче ви обича:

Котката се опитва да докосне челото на стопанина си

Котка

Когато котката се опитва да докосне челото на някои от хората в семейството, тя иска да му каже, че той е човекът, когото обича истински. За разлика от кучетата, котките не са еднакво благоразположени към всички домашни. Те подлагат хората на по-строга селекция и имат подчертано отношение само към някои от тях. За най-любимия човек е запазено докосването по челото.

Силното мъркане(предене) на котката

Котката мърка силно, или казваме, че преде, когато е спокойна и доволна. Този звук е предназначен за хората, които обича. С него тя показва, че се чувства спокойно и уютно между хората, с които живее.

Леко захапване

Котките хапят, когато са застрашени или ядосани, но зъбите си те използват не само за защита или нападение, но и за да изразят по този начин чувствата си. Захапването в знак на приятелство и любов към стопанина няма нищо общо с ухапване при отбрана или нападение. Леко гъделичкащото захапване е предназначено за нейния любимец у дома и е израз на близост или покана за игра.

Когато котката гледа стопанина си продължително и бавно мига с очи

Ето как котките показват любовта си

Котките показват любовта си и по друг начин. Те не обичат да имат зрителен контакт с хората и го избягват. Това не се отнася до стопанина. Към любимия човек у дома, котката се държи различно. Тя често се втренчва в него и бавно примигва с очи. Това е нейният начин да засвидетелства любов и привързаност. Ако стопанинът отговори със същото, котето мърка доволно.

Заспиването в близост до стопанина - израз на привързаност

Котките са от тези животни, които предпочитат уединението. Те имат любими места в дома, където се крият, за да бъдат на спокойствие, далече от всички. Затова когато котката се отпусне близо до стопанина си, или заспи до него, това може да се тълкува като израз на пълно доверие. Така котката иска да покаже, че се чувства в пълна безопасност. Това е изключителен жест, защото за писаните чувството за безопасност е от първостепенна важност. Така котките показват любовта си.

Общуването чрез опашката

Котките, подобно на кучетата, изразяват много широка гама емоции с движение на опашката си. Това е част от езика на тялото при котките. Ако котката леко движи опашката си, тя показва задоволство от близостта на човека до нея. Това е нейният любимец в семейството.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest