Диви Животни

Диви Животни

Диви животни , техните особености и харектеристики, Видове диви животни . Всичко, което трябва да знаете за дивите животни .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-големите измамници в животинския святНай-големите измамници в животинския святВ природата съществуват много животни, които са изпечени измамници. Но те прибягват до измама само защото по този начин си помагат да оцелеят и да се справят с трудностите, които срещат всеки ден по време на намирането на храна и криенето от враговете си.
Алпийски КозирогАлпийски Козирог
15 Май
Нина 2
Алпийският Козирог е един от най-известните видове диви козли, които могат да се срещнат в дивата природа. Алпийският Козирог е наричан още Алпийски козел. Алпийски Козирог е красиво животно с величествена стойка.
Животните, които издържат най-много без хранаЖивотните, които издържат най-много без храна
11 Април
Нина Норд
В животинския свят има видове, които могат да издържат дълго време без храна. Рекордьор в това отношение е протеят, наричат още човешка рибка, който издържа без храна до 10 години.
Живи сме заради смъртта на праисторически зверовеЖиви сме заради смъртта на праисторически зверове
05 Април
1
Нина Норд
Човешкият вид е успял да оцелее благодарение на факта, че много от огромните опасни зверове, живели в праисторически времена, са измрели. Специалистите са категорични, че ако тези видове животни все още живееха на планетата, едва ли човечеството би оцелял
Как спят животните?Как спят животните?Сънят, който е жизнено важен за животните, както и за човека, при някои видове е съвсем лек. Много животни спят по странен начин или пък предпочитат да прекарват по-голямата част от съзнателния си живот, като изобщо не се събуждат.
Катериците осиновяват бебета на родниниКатериците осиновяват бебета на родниниСлед повече от 20 години наблюдения над живота на катериците учени най-накрая са наясно, че те осиновяват само бебета, които са от техни роднински семейства.
Вълците не вият заради пълнолуниетоВълците не вият заради пълнолунието
01 Февр.
Нина Норд
От древността до днешно време хората с ужас слушат как вълците вият към Луната, когато има пълнолуние, а тъмните им силуети се очертават върху светлия й диск. В средните векове всеки вълк, който е бил видян да вие по пълнолуние, бил убиван.
Слоновете погребват починалите си събратяСлоновете погребват починалите си събратя
29 Януари
Нина Норд
Слоновете, известни като най-едрите сухоземни бозайници, приличат на хората в много отношения. Освен по добре развития си мозък, слоновете приличат на хората и по отношенията им към техните събратя в стадото.
Лемурите се прозяват и от притеснениеЛемурите се прозяват и от притеснениеЕдна от отличителните привички на лемурите, е тяхното често прозяване. И докато доскоро се смяташе, че то се дължи на сънливостта на тези животни, то наскоро учените откриха и още една причина, поради която те го правят.
Леопон - хибридът между лъвица и мъжки леопардЛеопон - хибридът между лъвица и мъжки леопардПървата кръстоска между мъжки леопард и лъвица, която е известна, се е случила в индийския град Колхапур още през 1910 година. От двете големи котки се родили две бебета