Женските опосуми: Най-вдъхновяващите и силни майчици! (ГАЛЕРИЯ)

15.06.2018
1 от 8 Снимки
Женските опосуми: Най-вдъхновяващите и силни майчици! (ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Crickett Keeth

Опосумите са дребни животни, които се срещат в дивата природа на Северна и Южна Америка. Има сведения, че някога са били разпространени и на територията на Европа. Обитават гористи местности, като се предвижват по и между дърветата. По-активните са нощно време.

Опосумтие се хранят разнообразно. Те са всеядни и храната им включва дребни птици, насекоми, жаби, червеи. Някои опосуми се хранят и с плодове.

Заради пухкавата си козина тези животни са изключително симпатични. Някои хора дори ги избират за домашен любимец, макар че отглеждането на подобно създание у дома е голяма отговорност и изисква сериозна подготовка.

Опосумите обаче привличат вниманието ни не само с външния си вид, но и с поведението си. Изключително интересни са женските опосуми, които пренасят своите малки на гърба си.

Бебетата опосуми се захващат за космената покривка на майка си и така са с нея дори и когато тя се предвижва. Като се има предвид, че един женски екземпляр може да роди повече от 20 малки, можете да си представите колко трудоемко е за майките да обгрижват бебетата си.

Този момент от живота на опосумите е изключително емоционален и вдъхновяващ за нас, защото ни показва колко силна е майчината обич. Вижте снимки на опосуми-майчици и се уверете колко невероятни са те!

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати