Miau.bg»Статии»Живини»Биолог стори нещо удивително с акула (СНИМКИ)

Биолог стори нещо удивително с акула (СНИМКИ)

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44
Биолог стори нещо удивително с акула (СНИМКИ)
Снимка: Storyful/Tony Isaacson

Акулите са смятани са едни от най-кръвожадните животни на планетата. Един смел водолаз обаче доказа, че правилният подход може да превърне в гальовно котенце и най-опасния хищник.

Биологът Александър Уилкокс изуми света, след като показа в социалните мрежи клип, в който си общува с акули, докато плува във водите край Бахамите. Най-изумителното в случая не е неговата смелост, а поведението на животните, когато влязат в контакт с мъжа.

От видеото се вижда как един от опасните зверове разрешава на Алекс да го погали, а след това се разтапя в ръцете му подобно на всеки обикновен домашен любимец. Записът с необичайната сцена веднага се превърна в сензация и обиколи всички социални мрежи.

Биологът разкрива, че успява да укроти акулите за кратко благодарение на малък трик, който владее от много години. Още когато е бил съвсем млад, той започнал да се интересува от зверовете.

Така научил, че когато стимулира определени точки около устата на акулите, те изпадат в нещо като транс, траещ 15 минути. В този интервал хищниците стоят спокойно и са далеч по-дружелюбни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати