Miau.bg»Статии»Живини»Най-абсурдните суеверия, свързани с животни

Най-абсурдните суеверия, свързани с животни

Пламена M.Пламена M.
Джедай
5468
2 от 3 Снимки

2. Кучета


В Европа всички суеверия, свързани с кучето, са позитивни. Изключение правят само тези, в които то се държи странно. Когато е в дома, то носи много и най-различни ползи.

Куче в дома е на добро. Когато то стане агресивно без причина обаче, означава, че някой скоро ще се разболее.

Започне ли овчарското куче да убива овце от стадото – стопанинът ще има финансови затруднения.

Мине ли някой близо до къщата и кучето лае настоятелно, щастието е в него и трябва да го задържите в близост до дома ви. Кучето не напада добрите хора и ги различава от лошите.

Когато кучето започне да вие през нощта, смъртта на господарят му наближава.

Ако в дома има болен, а кучето лае и е неспокойно - той ще почине. Когато животното е радостно около него – ще се оправи.

Суеверията, свързани с животни, са били от особена важност за хората в миналото. Някои от тях, дори най-абсурдните, са се запазили с годините и до днес.

Едно от най-известните суеверия, което е актуално още, е свързано с черната котка. То обаче е само черешката на тортата. Все още мнозина са убедени, че ако котката легне на болното място на човека, това ще облекчи болките му.

Интересното е, че в миналото това суеверие е било точно обратното – ако котка легне на болното място, човекът ще си отиде скоро.

Независимо дали вярвате или не, няма как да не сте се сблъсквали с така странните за останалите народи суеверия с животни. Ето кои са най-интересните от тях:

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати