Miau.bg»Статии»Живини»Бракониери обезглавяват полярни мечки

Бракониери обезглавяват полярни мечки

Пламена M.Пламена M.
Джедай
5469

Бракониери обезглавиха и одраха сибирски полярни мечки. Властите все още не могат да установят самоличността на извършителите.

Руските власти са категорични, че на извършителите няма да им се размине. Те разследват незаконен лов на полярни мечки на остров Вилкицки на сибирското Карско море. Там са открити шест полярни мечки без глави и с одрана кожа. Предположението е, че става въпрос за бракониери, които събират трофеи.

На убитите животни се натъква екологичен екип. Той е изпратен да разчисти отпадъци от съветската епоха на привидно необитаемия остров. Няма данни точно кога са убити животните, но спрямо останките може да се предположи, че е сравнително скоро.

Според еколозите разследването е умишлено забавено от полицията. Заместник губернаторът на Ямало-Ненецкия на автономния окръг, Александър Мажаров обаче бе категоричен, че на извършителите няма да им се размине. За съжаление заподозрени и до момента няма.

Това е вторият подобен случай за последната година в Русия. През пролетта на остров Вилкицки бракониери убиха полярна мечка с подобни подбуди. Преди години островът е бил гъсто населен с полярни мечки, но днес те се броят на пръсти. Видът е застрашен от изчезване в световен мащаб. Освен бракониери глобалното затопляне и топенето на ледовете допълнително затрудняват оцеляването им.

Русия е една от малкото държави, която позволява ловът на полярни мечки. Това обаче става само при определени случаи, когато

ловът е основното препитание на местни селяни в регион. Последното зверство на остров Вилкицки обаче определено не е такъв случай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати