Miau.bg»Статии»Живини»Групово самоубийство на швейцарски крави втрещи фермери

Групово самоубийство на швейцарски крави втрещи фермери

MarianeMariane
Джедай
8143

Групово самоубийство на швейцарски крави втрещи фермери и специалисти, които нямат никакво обяснение за странното поведение на животните. По-тревожното в случая е, че това не е първото подобно самоубийство на крави в Швейцария.

Странната случка е станала в градчето Вале в южната част на Швейцария. По все още неизяснени причини 13 крави от породата Херенс са избягали от кошарата си, втурнали са се към скала и оттам са скочили, намирайки смъртта си.

Само едно от животните е оцеляло, останалите са загинали на място при смъртоносния си скок от високо.

Животните, които са собственост на няколко различни стопани, са запознали да се държат странно и объркано малко преди фаталния инцидент.

Една от възможностите е стадото да е било преследвано от вълк или куче, които да са подплашили кравите и те да са се метнали от скалата.

Но според фермерите тази теория е недостоверна, защото кравите, за разлика от овцете, когато са изплашени, се разпръсват, а не стоят една до друга.

По пътя на смъртоносното си бягство тревопасните са минали през пасище, на което има четири яка, които не са пострадали, нито са ги последвали, което също опровергава теорията за преследващ ги хищник.

Добичетата от породата Херенс се оценяват на около 20 хиляди швейцарски франка.

Това не е първият случай на групово самоубийство на крави. През 2009 година стадо крави в Лаутербрунен също се хвърля от скала, като тогава обяснението на специалистите е, че са били изплашени от гръмотевична буря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати