Miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета»Доберман уби четири кобри и жертва живота си, за да спаси стопаните си

Доберман уби четири кобри и жертва живота си, за да спаси стопаните си

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44
Доберманът

Ако някога сте виждали змия в дома си или около него, със сигурност знаете колко силен ужас може да бъде изпитан в този момент. За жалост, именно подобно злощастно преживяване имало и семейство от индийско селце.

Една нощ членовете му си почивали у дома, когато изневиделица жилището им било обсадено от четири кобри. Опасните влечуги обаче не успели да нападнат обитателите на дома, защото още на входа били посрещнати от верния доберман, който бранел къщата. Кучето било взето наскоро, но вече било много привързано към своите стопани и не се поколебало да влезе в битка със змиите, за да ги защити.

След продължителна кървава схватка кобрите били повалени и семейството вече било в безопасност. За нещастие обаче смелото куче, жертвало се за него, също издъхнало.

След инцидента стопаните на животното били с противоречиви чувства. От една страна, те били благодарни и щастливи, че са се разминали невредими, но от друга, трудно приемали загубата на любимото си куче.

Щом историята за неговата храброст се разчула, цялото село му организирало пищно погребение, с което всички да изкажат преклонението си пред подвига му и да покажат, че никога няма да забравят за него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати