Miau.bg»Статии»Живини»Гигантска панда счупи ръцете на гледача си

Гигантска панда счупи ръцете на гледача си

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44
Гигантска панда

Изненадващ инцидент в китайски център за опазване и изследване на големите панди изправи на нокти любителите на черно-белите мечки. Един от обитателите на звеното е нападнал свой гледач и му е счупил ръцете. Служителят е с редица наранявания по цялото тяло и има скъсано сухожилие на крака си.

Нещастната случка е станала в средата на месец декември, но чак сега тя се разгласява. Пострадалият е 41-годишен мъж, който се оказал жертва на 16-годишната панда Симей.

Гледачът изпълнявал ежедневните си задължения, когато бил ненадейно нападнат от тежкото животно. За щастие негови колеги веднага се намесили и го спасили. Сега пострадалият все още е в медицинско заведение, но е без опасност за живота си.

Не мога да кажа дали пандата си играеше, или беше гладна. Но все пак не ѝ се сърдя. Познавам животните и знам на какво са способни, коментират мъжът пред китайски медии.

Гигантските панди, наричани още Големи панди и бамбукови мечки, са сред характерните за Китай животни. За жалост тяхната популация в момента е доста снижена и властите трескаво за се заели по нейното опазване и увеличаване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати