Miau.bg»Статии»Живини»Типи, която е живяла като Маугли от Книга за джунглата

Типи, която е живяла като Маугли от Книга за джунглата

Антония Р.Антония Р.
Джедай
6397
Типи
Снимка: fb

Няма човек, който като малък да е не чел Книга за джунглата и историята за Маугли, който живее сред дивите животни. Оказва се, че тази история не е толкова фантастична, колкото си мислим.

Малката Типи, която е дъщеря на френските фотографи Силви Робер и Алън Дегре показва колко добре може да се разбира едно дете с дивите животни от саваната в Африка.

Момиченцето спокойно влиза в контакт с лъвове, леопарди, слонове, змии, маймуни, сурикати и други обитатели на резерватите в Африка, а нейната майка е документирала чрез снимки приятелството помежду им.

Семейството е живяло в Африка преди години. Днес Типи е на 26 години, но все още е силно привързана към дивата природа, сред която е прекарала детството си.

За нас беше изключително преживяване да гледаме как дъщеря ни расте на свобода сред природата. Бяхме само ние тримата, дивите животни и съвсем малко други хора, споделят нейните родители.

Учудващата близост между малкото момиче и потенциално опасните за живота ѝ животни са вдъхновение за новата филмова лента Моята книга за Африка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати