Папагал вижда духа на починалата си стопанка

01.10.2016
Папагал

Мистериозно присъствие в ъгъла на стая побърква папагали, живеещи в украинско семейство. Стопаните на пернатите вече са се видели в чудо от тяхното налудничаво поведение и опитват какво ли не, за да успокоят домашните си любимци.

Необяснимата случка се случила в семейството на Лидия Павловна. Тя и близките ѝ решили да си купят папагал, който да сложат в стаята на възрастната майка на жената. Надявали се, че така на старицата няма да ѝ е самотно, когато останалите членове на семейството са на работа.

Птицата, която нарекли Кеша, приела добре новия си дом и изглежда, че компанията на възрастната дама ѝ допаднала много. Когато обаче болната жена починала, папагалът започнал да се държи много притеснително и дори страховито.

Той непрекъснато се взирал в един от ъглите на стаята, крещял и гледал с налудничав поглед. Въпреки това той не искал да напуска стаята на покойната старица и всеки път щом стопаните му опитали да го преместят, започвал да се държи още по-шумно.

За да успокоят животното, собствениците му опитали да внесат какви ли не промени в помещението, но всеки път резултатът бил един и същ. В даден момент им хрумнало, че ако вземат приятелче на Кеша, той ще се кротне.

Когато купили втори папагал обаче, с още по-голям ужас установили, че той се държи по-същия начин като стария им домашен любимец. Очевидно и двете птици усещали някакво присъствие в ъгъла, само че техните стопани така и не откривали нищо там. Двете животни се успокоили, чак след като клетките им били облепени с хартия, така че пернатите да нямат видимост към злополучната част от стаята.

Семейството на Лидия и до днес не може да каже със сигурност каква е причината за налудничавото поведение на папагалите, но смята, че то има връзка със смъртта на възрастната жена, живяла в стаята.

Напълно възможно е животните да виждат нейния дух, коментират ловци на духове.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати