Отново започна масовото избиване на делфини в Япония

16.09.2016
Делфини убийство
Снимка: VanessaNYC07/Wikimedia Commons

Кървав сезон започва във водите край град Тайджи в Япония. За поредна година множество делфини ще бъдат заловени и избити от местните рибари, които посягат на уникалните бозайници заради месото им. Тези от тях, които все пак успеят да оцелеят по време на кървавия лов, биват изтъргувани.

Масовото избиване на делфини в този край се практикува от много години, като правителството дори издава разрешителни на хората, които искат да участват в него. Драматичното зрелище продължава шест месеца, като през това време биват умъртвени близо две хиляди представители на вида.

Обикновено ловът започва още в ранни зори, когато рибарите потеглят с лодки към зоните, в които се знае, че има делфини, и с помощта на различни приспособления дезориентират безпомощните животни. След това ги насочват към малък залив, където на другия ден ги убиват по всевъзможни жестоки начини.

Докато клетите пленници агонизират, водата наоколо се оцветява в кръвта им, което прави процеса още по-чудовищен. За да намалят кървенето на животните, някои рибари дори се опитват да запушат раните на делфините с дървени тапи, но дори и тогава дейността им продължава да изглежда ужасно нехуманна.

С всяка изминала година възмущението на света към това традиционно изтребление на делфини нараства все повече. Този акт на жестокост вече прикова вниманието на редица природозащитни организации. Милиони хора от цял свят настояха той да бъде прекратен, но това едва ли ще се случи, докато японското правителство го подкрепя.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати