Нов вид риба ще носи името на Барак Обама

07.09.2016
Риба Обама

Нов вид риба, който обитава Тихия океан, ще бъде наречен на президента на САЩ Барак Обама. Това предлагат специалисти от Музея на американския щат Хавай.

Непознатите за науката водни обитатели бяха забелязани за пръв път през месец юни по време изследване в северните части на Хавайските острови и предизвикаха голямо любопитство от страна на специалистите.

Зоолозите са на мнение, че тези животни са единствените членове на подсемейство Тосаноиди, намиращи се извън водите на Япония.

Те искат да кръстят вида на Обама, тъй като са му благодарни за разширяването на резервата Папаханаумокуакеа, в който тези симпатични рибки се въдят. Самият президент на САЩ също е развълнуван от жеста на учените и не скрива, че за него това ще бъде голяма гордост.

По нареждане на Барак Обама защитената зона в Тихия океан ще разшири границите си, с което ще се утвърди като най-мащабния морски резерват на планетата.

По този начин ще се разшири и зоната, в която се забранява практикуването на промишлен риболов, съобщават Нешънъл Джиографик.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати