Тигър спаси гледача си от нападение

17.08.2016
Едуардо Серио

Признателен тигър спаси човека, който се грижи за него, от нападение. Вълнуващата сцена се разигра в резерват в Мексико и беше заснета от охранителна камера, съобщават чуждестранни издания.

Един от главните герои в случката е гледачът Едуардо Серио. От видеозаписа се вижда как той е приседнал около група тигри и ги гали.

Животните са се отпуснали блажено на земята и се наслаждават на вниманието на мъжа. В този момент обаче в далечината се появява ягуар, който си избира Едуардо за жертва.

Докато гледачът е с гръб към него, той заляга и прави опит да се нахвърли върху него. Но в момента, в който се засилва, верният тигър Атлас скача на пътя му и го възпира.

След като е прекъснат, леопардът се кротва и също поляга на земята като останалите големи котки. Гледачът на хищниците видимо не е изплашен от разигралата се сцена, но все пак е признателен на своя защитник и затова го потупва ласкаво.

Природозащитникът Едуардо Серио всъщност не е само гледач на животните, но и основател на фондация Черен ягуар бял тигър. Той и съмишлениците му полагат грижи за над 240 тигри, леопарди, лъвове и други големи котки, които са служели за атракция в циркове или зоопаркове.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати