Опасен алигатор пази къща в Лонг Айлънд

27.04.2016
Алигатор

Нестандартен пазач охранява имот в Лонг Айлънд. Граждани са сигнализирали в полицията, че около местна къща се подвизава жив алигатор. Според описанието страховитото животно се намира в задния двор на жилището и е използвано като караул от своя стопанин.

След подадения сигнал дългият 1.8 метра звяр е иззет от органите на реда, а стопанинът на имота е даден на съд, тъй като се оказало, че притежава опасния хищник, без да има разрешение за това.

Според правилата в щата Ню Йорк животните от този тип могат да бъдат отглеждани сами при специални условия, а такива в случая явно не се наблюдават.

Специалисти, запознати със случая, коментират, че животното е било открито в заградено пространство, намиращото се зад къщата на стопанина му.

По думите им отглеждането на такова влечуго може да е доста опасно, защото тези животни не подлежат на дресировка и биха захапали дори този, който ги храни.

Припомняме, че това не е първият случай, в който алигатор се ползва като куче-пазач. Органите на реда вече са се натъквали на алигатор, охраняващ марихуана в щата Калифорния.

Говори се, че тази практика е позната сред дилърите наркотици, тъй като животните от вида много бързо биха се справили с потенциални крадци. Не е ясно обаче дали в случая от Лонг Айлънд подбудите за отглеждане на алигатора са такива.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати