Младежи от Поморие откриха 46 вида пеперуди в града

25.04.2016
Пеперуди

Над 45 вида пеперуди бяха открити в Поморие от местни ученици. Освен на тях младите надежди на науката попаднаха още и на 5 вида водни кончета, докато проучваха биологичното разнообразие на територията на морския град.

Заниманията на тридесетте ученици бяха част от проекта Живото Черноморско злато: Изграждане на капацитет за доброволческо събиране на данни за биологичното разнообразие в община Поморие. Проектът е осъществен от фондация Проджекта със съдействието на община Поморие и беше финализиран в края на миналия месец.

Неговата основна идея беше младежите в града да получат достатъчно информация за насекомите, влечугите и земноводните наоколо.

Тридесетте момичета и момчета, участвали в проекта, сами решиха кои видове да анализират, след което получиха теоретични и практически знания. Благодарение на полевите проучвания бе получена ценна информация за екосистемата в Поморие.

Успоредно с дейността на младежите бе презентиран и първият разработен у нас Наръчник на биоразнообразието. Той е подходящ както за ученици, така и за учители по биология, пише БГНЕС.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати