Зоопаркът на Толедо се похвали с новото си полярно мече

21.04.2016
Бели мечки

Малко полярно мече, явяващо се най-новата придобивка на зоопарка в Толедо (Испания), беше показано на света. Мъникът, който се роди в края на миналата година, се чувства чудесно и расте бързо, съобщават чуждестранни издания.

Наскоро от зоологическата градина разбраха, че мечето е от женски пол. То все още си няма име, но в близките седмици най-вероятно ще бъде кръстено. Първият медицински преглед на малката красавица вече беше осъществен, откъдето стана ясно, че тя тежи над петдесет килограма.

На мечето му харесва да прекарва време в басейна, но когато майка му влезе и започне да пръска, то се смущава и излиза, разказа шефът на зоологическата градина д-р Ранди Майерсън.

Бебенцето се развива много добре и наддава бързо. То ще продължи да живее в зоологическата градина на Толедо още близо осемнадесет месеца, след което най-вероятно ще бъде транспортирано до друг зоопарк.

Зоологическата градина на Толедо определено има с какво да се гордее. Програмата за размножаване на бели мечки там е сред най-успешните в цялата страна. За последното десетилетие в зоопарка са се родили цели седем мечета.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати