Откриха истинската причина за изчезването на динозаврите

19.04.2016
Динозаври

Динозаврите са едни от най-интересните за учените същества, а тяхното изчезване от планетата ни продължава да бъде загадка за науката вече толкова много години.

Въпреки това много от изследователите смятаха, че загиването има връзка с падането на метеорит. Ново проучване обаче отрече тази известна теория.

Динозаврите вече са били на прага на изчезването си по време на падането на метеорита, сочен като основен отговорник за измирането им, смятат британски учени, цитирани от редица издания.

Скелет на динозавър

Според учените в края на геологическия период Креда преди шестдесет и пет милиона години голяма част от тези мистериозни създания вече са започнали да издъхват. А падането на въпросния метеорит просто е поставило финала на това явление.

Тези изводи не са просто приумици на британските изследователи. Теорията е била доказана чрез щателно анализи на динозавърски вкаменелости. Оказва се, че числеността им е започнала да намалява в продължение на петдесет милиона години.

Учените се на мнение, че за смъртта им има вина най-вече тяхната неспособност за се справят с промените в климата на планетата.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати