Алф от столичния зоопарк се похвали с първите си зъбки

08.03.2016
Алф от столичния зоопарк се похвали с първите си зъбки

Една от най-новите придобивки на столичната зоологическа градина-маймунчето Алф вече може да се похвали с няколко зъбчета, съобщават от зоопарка в социалните мрежи.

След като стана ясно, че мъничето е проходило едва на седемнадесетия ден от раждането си, сега гледачите на малкия Алф информират, че бебокът се чувства отлично и се развива добре. Мъничето, което се появи на бял свят преди повече от месец, получава всички нужни грижи и специално внимание, така че да не му липсва нищо.

Алф все така похапва с голям апетит и бавно, но сигурно трупа килограми. Той яде през няколко часа и благодарение на това вече е достигнали забележителните шестстотин грама.

Най-важната новина за малкото маймунче обаче е, че то вече има няколко зъбчета, с гордост съобщават от Зоологическата градина. В момента мъничето се намира в зоопарка, но изглежда ще остане под карантина за кратко.

Припомняме, че чаровният Алф, който е от вида лапундер, се появи на бял свят в столичния зоопарк в края на месец януари. Но тъй като майката на малкото нямаше кърма, се наложи то да бъде отглеждано в домашни условия от служители на зоологическата градина.

Екипът, поел грижите за него, бдеше денонощно над мъничето и резултатите от труда им вече са налице. От зоопарка обясниха, че към животни, които се отглеждат без майка, е нужно да се подхожда с повишено внимание, тъй като те са по-уязвими от другите. Ето защо гледачите обещаха, че ще направят всичко възможно за оцеляването на малкото лапундерче.

Това не е първият път, в който се налага животно от зоологическата градина да бъде отглеждано в домашни условия. Диана Чанова, явяващата се административен директор на Столичния зоопарк, споделя, че е чувала и за други подобни случаи, като дава пример с тигърче, успяло да оцелее при подобни условия.

Миналата година отглеждахме и едно малко от вида гривест козирог, но там беше по-лесно, защото то можеше да остава само и през нощта, разказва Чанова пред БНР и обяснява, че в случая с Алф ситуацията е била значително по-сложна.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати