Чайка задигна камера и си направи селфи

16.07.2015
Чайка

Поредният случай с животинско селфи накара потребителите на социални мрежи да се усмихнат. Чайка открадна камера и се самоснима. Този път обаче животното не си направи просто снимка, а цяло клипче, което по-късно беше пуснато от собственика на техническото устройство в Интернет и за минути обиколи целия свят.

За интересната случка съобщава Мартин Лозано. Докато се разхождал, немският турист забелязал интересна чайка, която се перчела забавно. Лозано пожелал да заснеме поведението на птицата и извадил камерата си.

След това той разположил апарата върху плоска повърхност и го включил. От клипчето се вижда как в продължение на няколко секунди камерата снима животното, след което чайката проявява невиждано любопитство към джаджата и направо я грабва и отлита с нея незнайно накъде.

Докато разполага с камерата, пернатото заснема не само себе си, но и живописни части от испанското атланстическо крайбрежие, където Мартин Лозано е бил на екскурзия. Изглежда по някое време на птицата ѝ писва да лети с камерата и каца с нея.

Тогава се вижда как тя пак позира пред нея. След секунди обаче пернатото пак полита и този път стига до мястото, където е извършило кражбата. Благодарение на бързата си реакция германецът успява да си прибере уреда и така се сдобива с невероятното видео.

Летяща Чайка

Направените от птицата кадри бяха доста интригуващи. Дори и да исках нямаше да мога да направя сам такива, признава си развълнуваният германец.

Напоследък в социалните мрежи все по-често могат да се видят подобни животински селфита. Само преди месец дългоопашат макак сви камера GoPro от туристи, дошли да почиват на индонезийския остров Бали, след което си направи селфи с устройството.

23-годишната туристка Лизи Уеър разказва как, докато се разхождала, отнякъде се появили два макака, които буквално я нападнали.

Единият от опашатите похитители се качил на главата на младата дама, а другият с отработени движение задигнал камерата ѝ. После малкият разбойник облизал обектива на апарата и започнал най-нагло да се снима.

3.5
Общо 4 гласували
5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати