Британци си плащат, за да спят с прасета

22.07.2015
Кочина

Необичайна ваканционна оферта се предлага във Великобритания това лято. Поданиците на Обединеното кралство са изкушавани от нощувка в кочина, където ще са съвсем близо до прасета.

Фермата, където ще британците ще могат да прекарат незабравими и вълнуващи мигове в компанията на кални и любопитни прасчовци, носи звучното и доста трудно за изговаряне название Cwmrcwth. Тя се намира в Уелс и е притежание на Роб и Фиона Паркс. Семейството отглежда стотици прасета от интересни породи и е готово да сподели целия този прасешки лукс с други ентусиасти срещу скромната сума от 45 лири.

Преустроената кочина на двойката привлича вниманието със своята сребриста метална арка, с размери 10 на 8 фута. Това обаче съвсем не е най-интересното. Кочината е снабдена с надуваеми дюшеци и през нощта се превръща в обикновен, но пък много уютен дом.

Тя побира до четирима души. През светлата част на деня туристите могат да наблюдават прасетата отпред или да общуват с тях. Освен това могат да се грижат и за други обитатели на фермата, които са кокошки, кози и овце. Затова че са положили труд, грижовните гости ще бъдат възнаградени с яйца, сирене, мляко или други пресни продукти.

Още докато живеят във фермата, ентусиастите ще могат да се поглезят с висококачествени свински колбаси и да вкусят от алкохолен коктейл, който е творение на Роб и Фиона Паркс. Идеята за преустройването на кочината и отдаването ѝ на туристи хрумнало на двойката, след като тяхната любима свиня Мафануи се споминала. Прасето напуснало своите стопани завинаги, след като прекарало цели девет години с тях.

Освен спане сред прасетата фермата Cwmrcwth предлага и други нощувки. За тези от гостите, които се интересуват от фермерския живот, но не са готови да си станат чак толкова близки с грухчовците, семейство Паркс има и по-обикновени оферти.

На хората с не толкова авантюристичен дух са предоставени нощувки в селски къщи наоколо. Те, както и всички посетители на Cwmrcwth, могат да се включат в курсове по стопанисване на редки породи прасета.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати