Даскал одра и изяде хамстер пред ученици

24.05.2015
Хамстер

Учител уби, одра и изяде хамстер пред уплашените погледи на своите ученици – твърди, че го е направил с добри намерения, за да им даде урок. Това се е случило в град Чонип, Южна Корея, а учителят искал да обясни на децата каква била цената на живота.

Преподавателят бил 44-годишен мъж, чието име не се съобщава – известно е само, че това се е случило в южнокорейски интернат. Учителят научил, че част от неговите ученици често издевателстват над животни и решил да им покаже каква всъщност е цената на живота, като убие пред очите им невинното животинче.

Идеята на преподавателя била да предизвика истинско отвращение у децата и да ги накара да прозрат, че отнемането на живот е брутален акт.

Той смята, че убиването и изяждането на хамстера, е било нещо като ненормативна лексика. В края на часа, учителят решил, че е добре да се извини на своите ученици за това, на което са станали свидетели.

След занятието, преподавателят се извинил и на колегите си, както и на родителите на децата, които са присъствали в часа. Учителят незабавно бил уволнен от училището.

Чуват се, обаче, и реплики в негова защита – много хора смятат, че идеята и намеренията му са били добри. Уволнението е твърде крайна мярка, смятат защитниците на учителя.

Уволнението не е единствената беда за даскала – предстои му да бъде съден за жестоко отношение към животните. Причината е обща жалба на децата, които са присъствали на урока и техните родители – жалбата вече е подадена в полицията.

Жестокостта към животните, независимо дали става дума за малък хамстер или за някакво по-едро животно, е недопустима, според други мнения.

Ако учителят е искал да покаже на децата, че постъпват грешно и че тормозът над животни не е правилен, е бил длъжен да намери друг начин, по-приемлив.

Убийството на невинно животно не е адекватен начин да покажеш на подрастващите каква е цената на живота. Подобна травма ще остане завинаги в съзнанието на децата от интерната, допълват недоволните от постъпката на учителя.

4
Общо 3 гласували
5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати