Miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Ето защо някои кучета спят с корема нагоре

Ето защо някои кучета спят с корема нагоре

Пламена M.Пламена M.
Джедай
5468

Кучетата и навиците им все още не са обяснени изцяло от науката. Не се знае какъв е процентът на домашните любимци, които обичат да спят по гръб. Все пак някои животни обожават да подремват с корема нагоре, а обяснението защо правят това, е повече от интересно.

Според неофициални данни на стопани на кучета около 5-10% от тях обожават да подремват по гръб. Това важи само и единствено за домашните кучета. Никога няма да видите диви кучета или вълци да си почиват с корема нагоре.

Коремът е най-уязвимата част на кучето. В дива среда никое животно не оставя жизненоважните си органи незащитени и на показ. В домашна среда обаче нещата изглеждат по друг начин.

Когато живеят като домашни кучета, животните започват да приемат дома като тяхна крепост – също като хората. За тях това е най-спокойното и сигурно място на света. За разлика от стоите братовчеди те не трябва да постоянно нащрек за дебнещи опасности и по цял ден могат да са спокойни за себе си.

Социализацията на кучето играе огромна роля за това как ще се чувства в заобикалящата го среда. Ако то има силни социални контакти, няма да се страхува от нищо. С други думи – колкото по-рано се почувства в тотална безопасност в дома, толкова по-рано ще започне и да спи с краката нагоре.

Веднъж усети ли сигурността да спи в тази поза, тя става любима на домашния ни приятел и той често-често си подремва с коремчето нагоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати